سیامک ره پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در نشست خبری که بعداز ظهر امروز (چهارشنبه) برگزار شد، با اشاره به بررسی مجدد صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان پس از اعلام اعتراضات اظهارداشت:

در مرحله اول افرادی که رد صلاحیت شده بودند سه روز مهلت داشتند تا درخواست تجدیدنظرشان را به شورای نگهبان اعلام کنند و فقهای شورای نگهبان هم ظرف 10 روز مهلت داشتند به این اعتراضات رسیدگی کنند که این مهلت دیشب به پایان رسید.

وی در ادامه با بیان اینکه در این مدت حدود 220 پرونده بررسی شد، افزود: نتایج نهایی داوطلبان خبرگان شب گذشته به وزارت کشور اعلام شد تا به داوطلبان اعلام شود، بدین ترتیب کار بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان به پایان رسید.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: مجموع داوطلبان خبرگان که در مرحله نهایی تایید صلاحیت شدند 161 نفر بودند و این افراد از فردا 22 بهمن به مدت 14 روز مهلت دارند تا تبلیغات خود را تا 24 ساعت قبل از برگزاری انتخابات انجام دهند.

ره پیک در ادامه تصریح کرد: 220 نفر از داوطلبان نمایندگی خبرگان نسبت به عدم تایید خود اعتراض داشتند که از این تعداد، 38 نفر از افرادی که در آزمون کتبی خبرگان شرکت نکرده یا رد شده بودند اعتراض خود را به شورای نگهبان اعلام کردند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه تعداد کسانی که غیر از بحث علمی به دلیل شرایط دیگری عدم تایید صلاحیت شده بودند، 25 نفر است، گفت: در آمار تغییراتی به وجود آمده است، مثلا 3 نفر از کسانی که شکایت کرده بودند تایید شدند همچنین حدود 8 نفر از افرادی که در مرحله اول تایید شده بودند در مرحله نهایی تایید نشدند که جمع و تفریق این افراد نهایتا به عدد 161 داوطلب نهایی رسید.
وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی‌بر اینکه آیا پس از اعلام اعتراض داوطلبان خبرگان از مراجع قانونی یا مراجع عظام قم تحقیقات محلی صورت گرفته است، اظهار داشت: چون در قانون انتخابات خبرگان شرایط متعددی برای داوطلبان ذکر شده و فقهای شورای نگهبان موظفند صلاحیت داوطلبین را احراز کنند بنابراین در بحث علمی روشهایی برای احراز صلاحیت وجود داشت اما برای احراز شرایط دیگر از استعلامات و تحقیقات استفاده شده تا بتوانند پرونده را برای اظهار نظر آماده کنند.

این عضو شورای نگهبان در مورد اینکه آیا در میان تایید شدگان افرادی بودند که در آزمون شرکت نکرده باشند، اظهار داشت: فقهای شورای نگهبان برای تشخیص صلاحیت داوطلبان خبرگان شرایط علمی افراد را بررسی می‌کنند، علاوه بر این افرادی که صلاحیتشان برای فقها محرز بوده مانند افرادی که در دوره‌های قبل خبرگان حضور داشتند در آزمون شرکت نکردند ولی درباره افرادی که صلاحیت آنها برای فقهای شورای نگهبان مشخص نبوده روش آزمون اعلام شد تا از آن طریق صلاحیت آن افراد احراز شود.